Pietilä Holmner leder efter första

Uppdaterad
Publicerad

Maria Pietilä Holmner visar finfin VM-form. Hon leder VC-slalomen i tyska Zwiesel, 21/100 före slovakiskan Veronika Zuzulova, efter att hållit högt tempo hela vägen ner.

-Det känns jätteskönt. Nu är det bara att dundra på ett åk till, säger Pietilä Holmner till TT.

Svenskan var 7/100 efter vid första mellantiden och var i ledning med 2/100 vid den andra. Hon åkte riktigt fort på slutet och var 65/100 före dåvarande ledarinnan, österrikiskan Schild, i mål.

-Maria har alltid haft en av de finaste teknikerna, berömmer SVT:s alpina expert Stig Strand.

Sverige har tre åkare med bland de tolv bästa inför andra åket.

Therese Borssén är sjua, 1.48 efter täten. Frida Hansdotter ligger på tolfte plats.

Sämre gick det för nyblivna JVM-mästaren i storslalom, Sara Hector. Hon fick ett stopp och tappade fart. Över lag såg det mycket trögt ut för henne, och hon var nästan åtta sekunder efter täten i mål.

Vonn kom inte till start

Lindsey Vonn lämnade återbud till tävlingen kort före start. Hon är inte återställd från skadan efter den otäcka kraschen på träning än.

Den amerikanska superstjärnan har därmed missat att fullfölja de fem senaste slalomtävlingarna. Först fyra uråkningar, sedan ett återbud nu.

Hon tappar dock inte mark till värsta konkurrenten Maria Riesch, som åkte ur i första åket i dag.

Anna Blomqvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.