Nordström femma efter suverän Kowalczyk

Uppdaterad
Publicerad

Justyna Kowalczyk hade inga problem att vinna skiathlonen i Pyeongchang. Maria Nordström blev bästa svenska på en femteplats. ”Hon är bättre i år än hon varit någon gång tidigare i sitt liv”, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

I Pyeongchang, Sydkorea körde damerna tidigt under lördagmorgonen svensk tid skiathlon på kommande OS-banan. Utan de svenska och norska stjärnorna som tävlar på hemmaplan vann polskan Justyna Kowalczyk nästan en minut före tvåan Elizabeth Stephen, USA. Det var 34-åringens 50:e världscupseger i karriären.

Nordström bästa svensk

På femteplats gled Maria Nordström in, 1.22 bakom vinnaren.

Vinterstudion

– Jag gillar verkligen det sätt hon åkt på den här helgen. I går åkte hon jättefint och i dag gör hon det både på den klassiska delen på den här ganska tuffa banan, och också fristilsdelen, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

”Bättre än någonsin”

Resultat var Maria Nordströms bästa resultat i världscupen så här långt.

– Hon har verkligen imponerat i dag, liksom i går. Hon är bättre i år än hon varit någon gång tidigare i sitt liv, hyllar experten.

Övriga svenskplaceringar: Frida Erkers (17), Jenny Solin (20) och Elin Mohlin (22).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet