Rysk skidskytt bjöds på flygtur

Uppdaterad
Publicerad

Igår föll Carl Johan Bergman. I dag var det en hemmaåkaren som inte kunde hantera de svåra och tuffa banorna i Sotji, Ryssland.

Ryska hemmaåkaren Maxin Tsvetkov föll illa sedan han i hög fart i en utförslöpa tappade kontrollen och föll okontrollerat över en skidvall och landade nära ett träd.

– Det är tuffa banor och det går fruktansvärt fort utför och det är svår och tekniska kurvor, säger SVT:s expert Kalle Grenmark.

Världscupen i skidskytte

– Ska de ha samma spårsträckning måste de bredda. Arrangören måste bygga om för att säkerställa att det inte händer olyckor.

”Såg inte alls trevligt ut”

Carl Johan Bergman, som sköt fullt men var långsam i spåret och slutade 2.28 efter vinnaren Martin Fourcade på 10 kilometer, föll i går i på samma ställe som ryssen.

– Det var samma kurva som jag stöp i igår – jag blev paff och såg inte banan då jag hade solglasögon på mig, säger svensken och fortsätter:

– Det är så löst att man inte behöver göra så mycket utan skidan sticker iväg – hoppas det gick bra för det såg inte alls trevligt ut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet