Isjkeldin (nr 8) firade VM-guld med Ryssland Foto: Bildbyrån

Rysk VM-hjälte nära Sverigeflytt

Uppdaterad
Publicerad

En av de allra hetaste ryska bandyspelarna, Maxim Isjkeldin, är nära att flytta till Sverige.

– Det står mellan Villa och Saik (Sandvikens AIK) om jag väljer Sverige, säger Zorkij-anfallaren till NLT.se under ett besök i Lidköping.

En anledning till att han är intresserad av en eventuell flytt till Lidköping är att hans förre lagkamrat i Zorkij, Johan Edlund, som gått från mästarlaget Västerås, spelar där.

– Han är en av de bästa spelarna som finns just nu i världen så det vore häftigt om han kom hit, säger Esplund till P4 Skaraborg.

En av anledningarna till funderingarna på i Sverige är att få spela i en inomhushall. Av den anledningen ratar han spel i Bollnäs och Hammarby som spelar utomhus.

Den 30 april går hans kontrakt ut med Zorkij. På fredag reser han tillbaka till Ryssland. Sedan väntar en tids funderande innan beslut om framtiden kommer.

Isjkeldin gjorde 5-3-målet i VM-finalen mot Sverige förra helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.