Foto: TT

Vinterstudion: här är söndagens höjdpunkter

Uppdaterad
Publicerad

Skidfest i Ulricehamn med dubbla svenska pallplatser, en mängd utkörningar i slalom, giganter som imponerade i alpint och svajiga svenska insatser i skidskytte. Missade du Vinterstudions sändning? Här är söndagens viktigaste händelser.

* Sveriges förstalag i herrstafetten klarade en andraplats inför 30 000 åskådare i Ulricehamn. Calle Halfvarsson spände bågen, men rådde inte på norrmannen Finn Hågen Krogh i spurten.

* Hanna Falk spurtade i mål som trea i damstafetten på sin hemmabana.

* De svenska skidskyttedamerna mäktade bara med en sjundeplats på stafetten Antholz. Tränare Wolfgang Pichler var inte nöjd med två av åkarnas insatser.

* En svensk skidskytt som famlar efter VM-formen är Fredrik Lindström. Han slutade sjuttonde man i Antholz masstart.

* Hemmafavoriten Marcel Hirscher åkte upp sig från en niondeplats och vann slalomen i Kitzbühel.

* Sveriges främsta hopp på herrsidan, André Myhrer, är ryggskadad och åkte ur direkt i Kitzbühel. Nu är oron stor inför VM.

* Igår förlorade Lara Gut knappt mot Lindsey Vonn i störtloppet. I dag var rollerna ombytta när Gut vann Super-G i Garmisch-Partenkirchen.

DESSUTOM:

* Det stormar inom skidskyttevärlden efter misstankarna om rysk dopning. Nu har åkarna ställt en rad hårda krav på internationella skidskytteförbundet.

SE ÄVEN:

* Så kartlägger Ida Ingemarsdotter en världscupbana

* Vinterstudion – detta hände i lördags

* REPORTAGE: Olssons svar på sjukdomsgåtan

Helgens hålltider:

SÖNDAG 22/1

Söndag Vinterstudion SVT1 10.45-17.00

SVT1 14.45-16.00

Skidor, damernas stafett från Antholz, Italien. Kommentatorer: AnnaMaria Jansson och Björn Ferry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.