Sara Hector ser ljuset på skadetunneln. Foto: Bildbyrån

Hector tillbaka i världscupen efter svåra skadan

Uppdaterad
Publicerad

För över ett år sedan skadade hon knät svårt. Nu är Sara Hector tillbaka och uttagen i alpintruppen till världscuptävlingarna i Maribor och Flachau den kommande veckan. ”Jag är så glad att det äntligen är dags”, säger Hector.

Det var i mitten av december 2015 som Sara Hector tvingades bryta VC-storslalomen i Åre, bara för att kort därefter få beskedet att säsongen var över.

En broskbit på Hectors knä hade slagits bort, men svenskan var trots den dystra skadedomen positiv efter beskedet.

– Jag ska göra allt jag kan för att komma tillbaka så stark och bra jag bara kan, sa Hector till SVT Sport.

”Jätteglada för hennes skull”

Och nu är comebacken nära förestående. Hector är uttagen i den svenska alpintruppen till världscuptävlingarna i Maribor till helgen och Flachau några dagar senare.

”Jag är så glad att det äntligen är dags för världscuptävling igen. Jag känner att jag är tillbaka och redo för att tävla”, säger Hector på förbundets hemsida.

Den alpina chefen Tommy Eliasson Winter gläds också över comebacken.

– Vi är jätteglada både för hennes och vår skull. Men hon har haft en tuff resa så vi får hålla nere förväntningarna. Det är stor skillnad att komma i tävling, säger han till SVT Sport.

Aktuell för VM

På lördag är det storslalom i Maribor, följt av slalom dagen efter. Därefter är det slalom på nytt i Flachau två dagar sedare. Huruvida Hector åker i alla tre är inte bestämt på förhand.

– Vi börjar med första så får vi se. Vi tar det steg för steg, det är själva tanken. Hon haft en svår skadebild så hon kanske får starta en gång och sen ta ett paus.

Det är VM om en dryg månad. Hur ser ni på Saras medverkan där?

– Vi har inte tagit något sådant beslut. Men är Sara konkurrenskraftig så ska hon självklart finnas med.

Utöver Hector är även Ylva Stålnacke och Magdalena Fjällström tillbaka efter skador.

Veckans alpintrupp

Frida Hansdotter, Norbergs SLK

Emelie Wikström, IFK Sävsjö

Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK

Sara Hector, Kungsbergets AK

Ylva Stålnacke, Kiruna BK

Magdalena Fjällström, IK Fjällvinden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.