Foto: Bildbyrån

Lättare hjärnskakning för Näslund

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund har ådragit sig en lättare hjärnskakning efter kraschen på en träning inför dagens världscuptävlingar i Innichen. ”Hon har fått en lindrig hjärnskakning och en liten fraktur på näsbenet” säger sportchefen Joar Båtelson till SVT Sport.

Sandra Näslund är blåslagen efter dagens krasch, som skedde i samma backe som Anna Holmlunds olycka i måndags, men ingenting är brutet. Däremot ska hon ha ådragit sig en lättare hjärnskakning.

– Det är ett otroligt olyckligt sammanträffande att det händer i samma backe som Annas olycka men vi kan inte dra några kopplingar till banan eller något annat. Det är en helt ny, isolerad händelse som skulle kunna hända när som helst tyvärr, säger sportchefen Joar Båtelson till SVT Sport.

Näslund är också omskakad efter det som har skett Anna Holmlund. Hon kommer att bli kvar på sjukhuset över natten.

– Sandra undersöktes direkt på sjukhuset i Innichen. Hon röntgades och har fått en lindrig hjärnskakning och en liten fraktur på näsbenet. Men hon är vid gott mod och det känns under kontroll.

”Riktigt tråkigt”

SVT:s skricrossexpert Lars Lewén sa så här tidigare i dag, när Näslund gick omkull på träning.

– Riktigt tråkigt med Sandra som är i kanonform. Det är en bana och backe som passar henne ypperligt. Riktigt synd, säger han.

I skuggan av allt som hänt de senaste dagarna vann Viktor Andersson ”lilla” finalen i dagens världscuptävling. Efteråt hyllade han landslagskollegan Holmlund.

– En härlig gest – han pekar på hjälmen med bilden på superwoman Anna Holmlund, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.