Seger i första Big Air för Thorgren

Publicerad

Sven Thorgren tog på söndagen årets första seger vid den 20:e upplagan av Big Air-tävlingen i ett somrigt Zürich. En stor backside dubbelcork 1080 med stalefishgrab kunde ingen av konkurrenterna rå på.

Fyra åkare stod på start i finalen varav den ena var regerande mästaren från förra året, Antoine Truchon från Kanada. Norrmannen Markus Klevelands första hopp gav honom 88 poäng vilket Thorgren toppade på en gång med sin backside dubbelcork 1080 stalefish som gav honom 93,33 poäng. Med det satte han press på de andra finalisterna inför det andra åket. De tre som kunde gå om svensken satsade högt men ingen fick till det och Thorgren bjöd på sitt signaturtrick, en backside rodeo.

”Jag är överraskad och glad att jag vann i dag, det gick riktigt dåligt på träningen så det var skönt att få landa mina trick på tävlingen”, säger Thorgren i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.