Frida Hansdotter ser fram emot rivalens comeback: Foto: TT.

Shiffrin gör comeback nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Efter bara två månaders rehab efter knäskadan kommer slalomsuveränen Michaela Shiffrin att göra comeback i världscupen på måndag om en vecka i Crans Montana, Schweiz. Det välkomnas av Frida Hansdotter som leder slalomcupen.

– Jag hoppades vara tillbaka i slutet av februari eller i början av mars men eftersom slalomen i Maribor blev flyttad till Crans Montana 15 februari så kommer jag att vara där, skriver amerikanskan på sin Facebook.

– Jag tycker att det är kul, hon har saknats. Hon är en ikon för sporten och hon har varit dominant i slalom dem senaste åren så hon har saknats. Kul att hon är tillbaka så snart, säger Hansdotter till SVT Sport i Hammarbybacken.

Är du inte orolig för konkurrensen? 

– Det är klart hon har varit snabb, men det är roligare att hon kommer tillbaka och man kan vinna på det viset och få slå Mikaela, funderar svenskan.

Första rapporterna var att hela säsongen var över

Redan i början av januari kom rapporter om att Shiffrin var på gång och redo för en betydligt snabbare comeback än vad som först annonserades. Efter att ha skadat det inre ledbandet vid inåkning inför Åres storslalom 12 december var beskedet att hon troligen inte skulle tävla mer i världscupen den här säsongen.

– Risker är en del av mitt jobb men mitt knä är hundraprocentigt bra, skriver Shiffrin.

Shiffrins återkomst kan vara goda nyheter för Sverige och arrangörerna av parallellslalomen i Hammarbybacken 23 februari.  Tävlingen ingår i världscupen och har totalt två miljoner kronor (både herrar och damer inräknat) i prispengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.