Shiffrin på plats i Stockholm: ”Som ett andra hem”

Uppdaterad
Publicerad

Världscupledaren Mikaela Shiffrin är laddad inför morgondagens parallellslalom i Hammarbybacken.

– Jag tycker parallellslalom passar mig perfekt, rent tekniskt, säger Shiffrin som trivs med att vara tillbaka i Sverige, där hon som 17-åring vann sin världscuptävling i Åre 2012.

– Sverige är som ett andra hem för mig, miljön och temperaturen påminner mig om Vail, Colorado där jag växte upp. Jag vann min första tunga tävling här, men jag blev också svårt knäskadad Åre för två år sedan så det har hänt mycket här.

I Hammarbybacken får hon slåss om segern med Frida Hansdotter, som blev tvåa här i fjol. Hansdotter blir enda svenska i tävlingen.

Hon är bara 21 år gammal, men har redan 27 världscupsegrar och att vinna så många innan 22 års ålder är något som bara hon och Ingemar Stenmark mäktat med. Men att nå upp till Stenmarks 86 vinster är utom räckhåll tror hon.

– Det är för långt bort för att ha som mål, men visst vore det riktigt trevligt.

Frida Hansdotter är imponerad av de senaste årens slalomdominant.

När hon åker som bäst är det ingen av oss tjejer som kan rå på henne, sade Hansdotter för några veckor sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.