Shiffrin: ”Träning är som semester för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin åkte under helgen ifrån samtliga konkurrenter i Aspen. Sanningen bakom krossarna stavas inte bara talang, utan en massiv ökning vad gäller träning. I år tränade amerikanskan 25 dagar i april, de tre föregående åren har den siffran varit åtta.

Segermarignalen i helgens slalomtävlingar gjorde även Mikaela Shiffrin chockad. Amerikanskan vann lördagens tävling med sannslösa 3,07 sekunder. Hon trodde knappt sina ögon. Bedriften upprepades nästan under söndagen då blev det en kross på 2,65 sekunder.

– Jag känner mig i bra form och har åkt mycket skidor under försäsongen. Jag har jobbat på min teknik. Även om jag vann slalomcupen finns det saker att förbättra. Jag försöker bara nöta vidare, säger Shiffrin.

Tre vilodagar

Träningsdosen har ökats markant och det är möjligen svaret på hennes överlägsenhet. Shiffrin har haft tre vilodagar de senaste två och en halv månaderna. Antalet träningstimmar hon lägger ner har hon däremot ingen koll på.

– Herregud, jag måste räkna efter. Jag vet inte alls hur många timmar det är, säger hon.

– Men jag gillar verkligen att åka skidor och träna, så jag tröttnar aldrig. Jag ser det nästan som semster.

Se hela reportaget med den suveräna Mikaela Shiffrin ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.