Sju svenskor får chansen i Sölden

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 oktober inleds den alpina världscupsäsongen. Efter ett internkval i söndags i Mölltal i Österrike så har sju svenskor tagits ut att åka i premiären i storslalom i Sölden.

Här är de sju: Frida Hansdotter, Maria Pietilä Holmner, Jessica Lindell Vikarby, Kajsa Kling, Sara Hector, Anna Swenn Larsson och Ylva Stålnacke.

-Det är debut för mig i Sölden. Det ska bli spännande, säger Stålnacke, som tidigare bara åkt slalom i världscupen.

Världscupen i alpint

– Det känns som om vi har en väldigt hög och bra nivå på den trupp som vi startar med nu i Sölden. Vi hade många fina världscupresultat i storslalom förra säsongen och vi siktar givetvis på att toppa dessa, säger Fredrik Steinwall, damchef alpint.

-Känns fantastiskt kul att komma igång, säger Maria PH till SVT Sport.

Försäsongen har varit bra för det svenska landslaget. Landslagsledningen har en stark tro på sitt lag och vad de kan åstadkomma redan i premiären.  Det enda molnet på alpinhimmelen är Magdalena Fjällström, som skadade ett korsband i vänster knä under träning i Schweiz i slutet av september. Hon kommer inte kunna tävla denna säsong.

– Träningen har varit kanonbra och allt har gått enligt plan. Nu återstår några dagar att finslipa de sista detaljerna innan vi är redo för race, säger Fredrik Steinwall.

– Det är bara att köra på och skicka på allt, säger Swenn Larsson till SVT Sport, om hur det känns veckorna innan premiären.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet