Foto: Bildbyrån

Ska Matts Olsson slå till även i världscupen?

Uppdaterad
Publicerad

Efter fina femteplatsen på VM i Vail/ Beaver Creek finns förväntningar

på ett toppresultat i söndagens storslalom i Garmisch.

– Matts är på gång. Faktum är att han körde bra under hela januari utan att det riktigt märktes i resultatlistan, säger tränaren Niklas Rainer till SVT från tyska Oberjoch där storslalomlaget tränar inför söndagens världscuprace.

– Matts är åter i första startgrupp och det känns bra. Men han behöver lite poäng nu för att säkra en plats i världscupfinalen i Meribel, fortsätter Rainer.

Förutom Olsson kör André Myhrer och Calle Lindh söndagens deltävling.

Storslalomtrion är de enda svenska bidragen kommande helg där damerna kör två super-G samt en superkomb i Bansko, Bulgarien. Herrarna kör även ett störtlopp på lördag i Garmisch.

Kajsa Kling vilar ett skadat knä medan Hans Olsson tvingas stå över på grund av  sina ryggsmärtor.

I herrarnas värlscup fortsätter kampen om totalcupen  Marcel Hirscher och Kjetil Jansrud. Österrikaren har 116 poäng tillgodo på norrmannen i nuläget.

Lite jämnare i damernas totalcup där Tina Maze tappade många givna hemma i Maribor förra helgen. Trots det leder slovenskan med 84 poäng före Anna Fenninger, Österrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.