Foto: Bildbyrån.

Två svenskor på långloppspallen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbelt svenskt på pallen i Ski Classics. Britta Johansson Norgren kom tvåa i långloppet i La Diagonela, Schweiz. Andra platsen gör att hon är i fortsatt ledningen i totalen, men vinnaren Katerina Smutná knappar in. ”En ny kamp i nästa vecka”

– Vi åkte fort, Smutná var riktigt stark i dag. Jag var riktigt trött i slutet och då kunde Smutná rycka. Vi har en ny kamp att ta hand om i nästa vecka, sa Britta Johansson Norgren efter loppet.

– Skramlar bra i poängtotalen för Norgren, men hon har bara vunnit en gång, medan Smutná har vunnit tre. Det är bara ladda om nu för Britta och hon laddar säkert redan nu inför Marcialonga nästa vecka, sa SVTs expertkommentator Mattias Svahn. 

Vinterstudion

Johansson Norgren kom 1:03.2 efter Smutná. En annan svenska, Sara Lindborg, tog en ny pallplats och körde in som trea, dryga fyra minuter efter Smutná.

– Det kändes riktigt bra, jag gjorde allt jag kunde men klarade ändå inte av att hänga på topp två, sa Lindborg, som liksom sina två pallplatskollegor är 33 år gammal.

– Lindborg har gjort en riktigt bra säsongsinledning, hoppas att hon får fortsätta vara frisk och kry, sa Svahn.

Kardin sexa i herrloppet

Ilia Chernousov, Ryssland, vann. Oskar Kardin tog ännu en sjätteplats.

– Imponerande av Kardin. Han förtjänar snart en pallplats, men i dag hade han inte kraft de sista hundra meterna, sa Mattias Svahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet