Britta Johansson Norgren blev tvåa – igen. Foto: Bildbyrån

Utebliven revansch för Johansson Norgren

Uppdaterad
Publicerad

Hon var på väg att få revansch på Katerina Smutna. Då tappade Britta Johansson Norgren på upploppet i femmilen och slutade tvåa bakom tjeckiskan för fjärde loppet i rad. ”Förhoppningsvis kan jag ha en bra avslutning på säsongen och ha en bättre form i mars och april”, säger hon.

Lördagens 50 kilometer i Toblach-Cortina, Italien slutade snöpligt för Britta Johansson Norgren. Från att ha varit sju i tätklungan efter 30 kilometer var de bara tre kvar de avslutande kilometerna.

Johansson Norgren hade sällskap av norskan Astrid Öyre Slind och suverären Katerina Smutna. Svenskan låg först med några hundra meter kvar, men när upploppet kom fanns inte orken kvar och istället ryckte Smutna.

Vinterstudion

”Ett roligt lopp”

En minst sagt formtoppad Smutna tog sin fjärde raka seger, femte totalt under vintern. För Britta Johansson Norgren, som hade lagt upp en taktik inför tävlingen, var det fjärde raka andraplatsen bakom just tjeckiskan.

– Det var ett roligt lopp, jag kände mig stark. Hade dock lite problem med armarna i slutet, så jag kände mig riktigt trött, säger Britta Johansson Norgren.

”Spelar ingen roll”

Smutna närmar sig nu Britta som trots de senaste tävlingarna leder långloppscupen.

– Det spelar ingen roll, det är i slutet det gäller. Det har bara gått halva säsongen. Jag är fortfarande på pallen, så förhoppningsvis kan jag ha en bra avslutning på säsongen och ha en bättre form i mars och april, säger svenskan.

På herrsidan på samma distans vann norrmannen Tord Asle Gjerdalen. Fredrik Byström slog till med säsongsbästa när han blev bästa svensk på en sjundeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet