Foto: TT Nyhetsbyrån.

Skidförbundet bjuder in Northug

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Petter Northug fortsätter inför skidsäsongen. Nu har norska skidförbundet bjudit in stjärnåkaren till ett möte i nästa vecka.

”Vi är självklart glada för att skidförbundet öppnar dörren och tar emot oss på ett möte likt det vi tog initiativet till”, skriver Northugs manager Are Sørum Langås i ett sms till nyhetsbyrån NTB.

Läget har varit låst mellan skidförbundet och Northug efter en konflikt gällande hans personliga sponsoravtal, och i nuläget ser det ut som att 29-åringen inte kommer att få åka för Norge i världscupen den här säsongen.

Att parterna nu ska mötas igen kan tyda på att en lösning är på gång. I brevet som har skickats till Northug står det att förbundsledningen är positiv till att träffa honom, men man understryker samtidigt att det inte handlar om ett förhandlingsmöte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.