Foto: TT Nyhetsbyrån

Skidlandslagets tränare stannar

Uppdaterad
Publicerad

Skidlandslagets tränare fortsätter. Det betyder att Rikard Grip blir kvar som ansvarig herrtränare, parallellt med rollen som förbundskapten. ”Efter VM-säsongen har vi mycket energi och motivation i gruppen”, säger Grip till förbundets hemsida.

Mattias Persson fortsätter som ansvarig damtränare och sprinttränarna Mats Larsson (herrar) och Johan Granath (damer) tar sig an den nya sprintsatsningen där A-lag och utvecklingslag möts på vartannat läger.

I de två senaste mästerskapen, VM och OS, har skidlandslaget tagit 20 medaljer.

– Vi har en väloljad organisation som levererat. Men det farligaste vi kan göra nu är att klappa oss för bröstet och tro att det bara kommer att rulla på framöver. Efter personliga samtal med tränarna kan jag konstatera att samtliga fyra brinner för det här och vill göra något bra ännu bättre, säger förbundets längdchef Johan Sares i ett pressmeddelande.

Den nya säsongen startar med ett läger på Fuerteventura den 12-19 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.