Foto: Bildbyrån

Skrällen i sprintstafetten: Emil Jönsson kör

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en skräll när Rikard Grip, förbundskapten för längdlandslaget, meddelande laget till sprintstafetten på söndag. Emil Jönsson bildar lag tillsammans med Teodor Peterson. ”Det är de två starkaste killarna vi har”, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Calle Halfvarsson hade en tuff inledning på skid-VM i Lahtis och åkte ut i semifinalen i herrarnas sprint. Nu petas han från herrarnas sprintstafett till förmån för Emil Jönsson och Teodor Peterson.

– Vi har gjort en bedömning och vi tycker att det är två åkare som hanterar den här tävlingsformen väldigt bra, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Vinterstudion

Det är ingen obekant par som ställs tillsammans. Teodor och Emil bildade lag när Sverige knep ett brons i just sprintstafett i OS i Sotji 2014.

– Vi har haft med både Oskar och Calle i diskussionen men vi tycker att det här är de två starkaste killarna vi har.

– Emil och Teodor har visar på en bra form senaste tiden.

Emil Jönsson åkte aldrig den individuella sprinttävlingen och Teodor Peterson åkte ut redan i kvartsfinalen.

Inga överraskningar i damlaget

På damsidan blev det inga överraskningar. Ida Ingemarsdotter bildar lag tillsammans med en revanschsugen Stina Nilsson.

– Ida är skicklig på de första etapperna. Sen är det väl ingen diskussion om att Stina är en bra avslutare, säger Rikard Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet