Foto: TT Nyhetsbyrå

Skrällen: Världsmästaren utslagen i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Hon fick med sig tre VM-guld från Lahtis. Men när världscupen startade om med sprint i dag slogs Maiken Caspersen Falla överraskande ut redan i kvalet. Stina Nilsson har chans att utmana om totalseger i sprintcupen.

VM-guld i sprint, sprintstafett och stafett. Maiken Caspersen Fallas VM blev en stor succé – men när världscupen landade i Drammen idag slogs norskan alltså ut redan i kvalet.

Falla: ”Vet inte vad som händer”

– Jag tycker att det är jättekonstigt. Jag vet inte vad som händer, jag tyckte att jag körde ganska bra, säger Falla till NRK.

Vinterstudion

Sprintcup-ledaren, som vunnit sprinten i Drammen tre år i rad, slutade på en snöplig 31:a plats, 6,49 sekunder efter kvalettan Krista Pärmäkoski.

– Kanske hade jag inte tipptopp skidor, fortsätter Falla.

Nilsson kan utmana om sprintcupen

Av svenskorna var Stina Nilsson vassast i kvalet med en fjärdeplats. Nilsson är tvåa i sprintcupen, 142 poäng bakom Falla. Med norskan borta från dagens final, och 150 poäng kvar att köra om, har svenskan fortfarande chans att ta hem sprintcupen.

Hanna Falk, Linn Sömskar, Jennie Öberg, Ida Ingemarsdotter och Anna Dyvik är också vidare.

På herrsidan var norrmannen Johannes Hösflot Kläbo snabbast. Tre av sex svenskar tog sig vidare: Teodor Peterson, Emil Jönsson och Oskar Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet