Foto: Scanpix

Södergren om olyckan: ”Så sjukt tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Sent i går kväll informerades de flesta av Daniel Richardssons lagkamrater om den tragiska olyckan. Nu försöker landslaget tillsammans stötta sin vän. – Hela längd-Sverige tänker på dem nu, säger längdchef Johan Sares till SVT Sport.

Det var i går eftermiddag som den tragiska olyckan inträffade på E4:an, söder om Hudiksvall. En person omkom, och OS-hjälten Daniel Richardsson vårdas just nu på sjukhus.

– Det är fruktansvärt det som hänt. Hela längd-Sverige tänker på dem nu, säger längdchef Johan Sares till SVT Sport.

Gävleborg – Daniel Richardsson

– Vi ska göra allt vi kan för att stötta familjen, fortsätter Sares, som sent i går kväll informerade de flesta av Richardssons lagkamrater om det infräffade.

– Det är otroligt olyckligt och alla tankar går först och främst till hela familjen. En otrolig tragedi som man inte riktigt vill tro är sann, säger Emil Jönsson till Aftonbladet sedan han fått beskedet.

Anders Södergren, klubbkamrat i Hudiksvall, fick nyheten först i morse.

– Det är så sjukt tragiskt. Men jag är så glad att Daniel klarat sig, säger han till Östersunds Posten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Daniel Richardsson

Mer i ämnet