Halfvarsson vid prisceremonin. Foto: TT Nyhetsbyrån

Halfvarssons glädje efter pallplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson slutade tvåa i sprinten i Ruka. Teodor Petersson kom fyra. ”Att det skulle gå såhär bra trodde jag inte”, säger Calle Halfvarsson.

Calle Halfvarsson och Teodor Petersson gick vidare till final som Lucky Looser.

I finalen åkte Halfvarsson starkt i backen men norsken Pål Golberg var också stark och gick om Halfvarsson i mål. Halfvarsson hotades av den unga norska åkaren Johannes Hösflot Kläbo men Halfvarssons skida var längre över mållinjen.

Halfvarsson som i fjol hade mycket sjukdomsproblem imponerade stort förra helgen i Bruksvallarna då han tog hem sprinten. Den fina inledningen på säsongen fortsätter.

– Det är riktigt kul. Att det skulle gå bra trodde jag men att det skulle gå såhär bra trodde jag inte, säger Calle Halfvarsson.

– Jag var lite slapp i början av dagen och fick slita i semifinalen då jag fick en dålig position och fick nästan åka slalom för att försöka förbättra den. I finalen ville jag få en bättre position för att ha något med slutstriden att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.