Foto: Bildbyråm

Ny svensksuccé – Nilsson knäckte Jacobsen i sista backen

Uppdaterad
Publicerad

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson tog hem segern i sprintstafetten i Planica efter en imponerande slutsträcka från Stina Nilsson. ”Vilken mentalt grepp hon har på norskorna nu”, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Både Sveriges förstalag med Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson och andralaget med Jonna Sundling och Hanna Falk var med i täten inledningsvis.

När sedan fältet spreds ut såg det ut att handla om de båda svenska lagen och Norges förstalag med Heidi Weng och Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Heidi Weng gjorde ett ryck på hennes sista sträcka och hakade av Sveriges andralag och Jonna Sundling. Ingemarsdotter orkade däremot ta rygg på Weng hela vägen in till växlingen och Stina Nilsson fick gå ut i rygg på Jacobsen på det sista varvet. Ettan mot tvåan från gårdagens sprint.

– Jag visste att det skulle bli tufft in i det sista, men jag var tvungen att kämpa för att Stina skulle få ett så bra utgångläge som möjligt, säger Ingemarsdotter.

”Det gick perfekt på slutet”

Och Nilsson gjorde vad hon skulle, med ett imponerande ryck i den sista backen och lämnade hon en hopplös Uhrenholdt Jacobsen bakom sig. Ett riktigt styrkebesked från Nilsson som komfortabelt tog hem segern för Sverige.

– Det gick perfekt på slutet för mig i dag, jag och Ida är ett bra team, säger Nilsson som ser ut att vara i storform.

– Vilket mentalt grepp hon har på norskorna nu, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Sveriges andralag slutade på fjärde plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.