Halfvarsson var inte nöjd med en andraplats. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson nedspurtad på upploppet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var nära segern i herrarnas stafett i Ulricehamn. Men på upploppet fick Calle Halfvarsson se sig nedspurtad av Finn Hågen Krogh som vann för Norge. ”Det är på VM det gäller”, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Sista sträcken blev mer eller mindre bara en transportsträcka inledningsvis, även om Halfvarsson testade de andra med ett kort ryck med drygt 2 kilometer kvar till mål. Han saktade dock ner ganska snabbt igen.

På väg in mot stadion hade sedan Halfvarsson ett lite försprång och ledde ett bra tag på upploppet. Men Norges Finn Hågen Krogh var snäppet starkare och spurtade hem segern.

– Det är inget jag är nöjd över. I stafett är det bara seger som gäller. Jag trodde att det var klart när jag låg först men jag gjorde en ganska dålig kurva på upploppet och Krogh hade betydligt bättre fart. Det är inget att snacka om, säger Halfvarsson till SVT Sport.

”Det är på VM det gäller”

Med världsmästerskapet i Lahtis en månad bort skickar Halfvarsson en passning till konkurrenterna.

– Det är på VM det gäller.

Det var en trolig VM-uppställning som Sverige ställde upp med i den sista stafetten före VM, dock med varierande form på åkarna. Daniel Richardsson, som imponerade med en sjundeplats under lördagen, gjorde en stabil första sträcka och lämnade över till Olsson som bara var 45:a dagen innan.

Och Olsson fick slita hårt på andrasträcken när Martin Johnsrud Sundby drog upp farten rejält. Men svensken lyckades hålla avståndet relativt kort och lämnade över till Marcus Hellner med sex sekunder upp till tätgruppen.

Stark sträcka av Hellner

Hellner stod sedan för en stark insats när han ryckte tillsammans med Martin Johansson i Sveriges lag 2 och Norge. Vid växling var det en kvartett som var några sekunder före den stora klungan då Schweiz orkat ikapp.

Sveriges lag 2 slutade åtta i loppet, tre sekunder bakom segrande Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.