Foto: TT Nyhetsbyrån

Stafett-tvåa trots mardrömsstart

Uppdaterad
Publicerad

De svenska herrskidskyttarna fick en riktigt mardrömsstart på första sträckan. Men de gjorde sedan tre suveräna sträckor och blev tvåa i stafetten.

Tobias Arwidson ramlade två gånger om, samt bommade så pass att Sverige fick en straffrunda, och det såg väldigt mörkt ut. Han växlade till Björn Ferry som 14:e man men Ferry som precis tagit två individuella sjätteplatser i Antholz – fortsatte att visa bra OS-form.

När sedan Fredrik Lindström, som haft skakigt skytte på sistone, endast behövde använda ett extraskott – kunde han åka upp Sverige i ledning vid sista växlingen.

Världscupen i skidskytte

Tvåa i stafettcupen

Carl Johan Bergman avslutade för Sverige och åkte hela sträckan tillsammans med världscupledaren Martin Fourcade, Frankrike. De gick ut tillsammans sista varvet men Bergman fick till slut ge sig.

Detta är säsongen andra andraplats och de har även två fjärdeplatser, vilket gör att de blir tvåa i stafettcupen. De hade samma poäng som Tyskland men Tyskland tar hem segern med bättre placering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet