Starkt klassiskt lopp av Kalla

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla visade att hon tagit ett kliv till den här säsongen. I dag gjorde hon ett starkt lopp på 5 km klassiskt i Kuusamo och var nära de allra bästa.

– Jag är nöjd med slitet och höll i frekvensen på stakåkningen och åkte stort och kraftfullt, säger Kalla som ser fram emot att gå ut ungefär samtidigt med Therese Johaug i morgondagens jaktstart på 10 km fristil.

– Hon är ju världsmästare på distansen så det kan bli ganska häftigt att få åka med henne, ler Kalla inför favoritdistansen i favoritstilen.

Världscupen i längdskidor

Charlotte Kalla har i flera säsonger varit chanslös mot den ”omöjliga trion” Justyna Kowalczyk, Marit Björgen och Therese Johaug men till i år har Kalla höjt sig minst en klass.

I  dag var hon femma – bara 18,7 sekunder efter sist startande Kowalczyk som vann en tät strid med Björgen.

– Det är ett av Kallas bästa klassiska lopp i karriären, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Kowalczyk tror inte på en slutseger trots en ganska stor ledning (25 sekunder) inför avslutningen.

– Det var tufft mot norskorna på slutet men jag tror inte att jag kan bli etta eller tvåa totalt, säger polskan inför morgondagen. Hon har knappt tränat skejt alls den här säsongen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet