Stephan Wilson strålar efter målgång i Vasaloppet. Foto: SVT

Stephan Wilson: ”Så stolt över mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Stephan Wilson har klarat sitt andra Vasalopp. Det som han tyckte var en nära döden-upplevelse förra året blev i år en folkfest.

– Jag är så nöjd med den här tiden, säger han efter målgången.

Han gick ut med ett mål att förstå varför någon skulle vilja utsätta sig för ett Vasalopp och en svensk klassiker. En bit in i loppet verkade det som om Stephan Wilson börjat få en uppenbarelse.

– Just nu går allt enligt plan. Jag är så stolt över mig själv. Det är det här Vasaloppet handlar om, det är inte på liv och död, sa han efter 2,4 mils åkning vid Mångsbodarna.

Vasaloppet

”Pappa klarade det igen”

När han väl gick i mål var humöret fortfarande på topp, efter 10 timmar och 38 minuter ute i spåret. En bra förbättring från 11.57,51 förra året.

– Jag är så nöjd att jag kunnat ta mig i mål på den här tiden. Jag hinner ringa mina barn innan de går och lägger sig. Det betyder mycket för mig. Pappa klarade det igen, sa en nöjd Stephan i Mora.

– Förra året var det en nära döden-upplevelse. Det här året var det mycket mer en folkfest, sammanfattar han sitt Vasalopp 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet