Foto: BILDBYRÅN

Stina Nilsson tillbaka i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson är tillbaka efter Tour de Ski-succén. I helgen gör hon tävlingscomeback på världscupen i Falun.

Hon kom trea i Tour de Ski efter hela fyra etappsegrar, sedan tog hon ett tävlingsuppehåll.

– Jag var tydlig i mitt råd till Stina, att ”nu tar du en träningsperiod”, sa tränaren Ole Morten Iversen om varför hon inte var med i Ulricehamn.

Vinterstudion

I helgen återvänder hon till tävlingsarenan på hemmaplan, Lugnet i Falun. Där väntar sprint och 15 kilometer klassiskt.

”Bra period av återhämtning”

– Det ska bli roligt att åter se Stina i tävlingssituation. Hon har haft en bra period av återhämtning och träning efter Tour de Ski, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Åtta damer och elva herrar tävlar för Sverige i Falun. Men en som saknas är helgens trea på 15 kilometer fristil, Marcus Hellner.

– Marcus blev lite krasslig veckan efter Tour de Ski och behöver få in lite träning nu i en viktig tid av förberedelser mot VM, förklarar Rikard.

De tävlar i Falun 28-29 januari

Damer: Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson, Evelina Settlin, Jennie Öberg, Charlotta Kalla, Sofia Henriksson, Jonna Sundling.

Herrar: Calle Halfvarsson, Emil Jönsson, Gustav Nordström, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Karl-Johan Westberg, Jens Burman, Simon Andersson, Martin Johansson, Johan Olsson, Daniel Richardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet