Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stina Nilsson berätta om nya rutinen: ”Absolut obekvämt” Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Stina Nilsson om nya rutinen: ”Det är absolut obekvämt”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson ska bli en bättre skidskytt – genom att ta sovmorgon.

Efter fjolårets tunga säsong ska den tidigare längdstjärnan nu börja leva som en skidskytt.

– Det kommer inte naturligt för mig så det är absolut obekvämt, säger Stina Nilsson.

Förra säsongen blev Stina Nilssons sämsta som skidskytt.

– Det var väldigt tufft, jag fick inte alls ut det jag på förhand hade drömt om, säger Stina Nilsson.

Nu har hon tillsammans med tränaren Johannes Lukas utvärderat och landat i en lösning som ska ge bättre resultat. För att bli piggare i spåret vill Lukas att Stina ska testa att sova längre på morgonen.

Nya sovrutiner

Stina kommer från längdskidorna där de oftast tävlar tidigt på dagen. Naturligt för Stina Nilsson är att hon då klivit upp tidigt, och det har hon fortsatt med som skidskytt. Problemet är bara att skidskyttarna ofta tävlar sent på dagen.

– Jag är en morgonpigg person så mitt dygn blir otroligt mycket längre än alla andras. Men som skidskytt är det ingen fördel att gå upp tidigt, säger Stina Nilsson.

Tanken är också att lägga lite fler hårda träningspass senare på dagen för att hon ska vara mer förberedd på att det är den tiden på dygnet hon ska tävla.

Hur är det att ändra sina rutiner?

– Det kommer inte naturligt för mig så det är absolut obekvämt men ju mer jag har fått träna på det desto bättre blir det ju, säger Stina Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.