Johan Eliasch vid Kitzbühels herrstörtlopp i vintras. Arnold Schwarzenegger och Lindsey Vonn var också där. Foto: TT

Stornationerna drar tillbaka sin överklagan mot den svenske Fis-chefen Johan Eliasch

Uppdaterad
Publicerad

Österrike, Tyskland, Schweiz och Kroatien drar tillbaka sin överklagan till skiljedomstolen Cas angående omvalet av svenskan Johan Eliasch som ordförande för det internationella skidförbundet, Fis, förra året.

– Det råder inte längre någon tvekan om att omvalet att Eliasch var giltigt, säger Fis.

De fyra nationerna menade att omvalet av Eliasch som ny ordförande efter Gian Franco Kasper förra året inte gick rätt till och hade skickat en överklagan till Cas i Lausanne, som skulle komma med ett utslag den här veckan.

Eliasch blev vald till ordförande i juni 2021 vid ett digitalt möte på grund av pandemin, ett beslut som fastställdes vid kongressen i fjol. Det var efter omvalet i fjol som överklagandet skickades in.

– Fis har alltid hävdat att de påståenden som gjordes var både oseriösa och grundlösa. Presidentvalet genomfördes i full överensstämmelse med Fis stadgar och schweizisk lag. Att överklagandet har dragits tillbaka gör att det inte längre råder någon tvekan om att omvalet av Eliasch var giltigt, säger Fis i en kommentar.

Kasper dog en månad efter att Eliasch valdes till ordförande 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.