Hirscher krossade motståndet

Uppdaterad
Publicerad

Marcel Hirscher krossade allt motstånd i herrarnas storslalom. Bäste svensk i det andra åket var Matts Olsson – 5,38 (!) efter Hirscher.

Det gick inge vidare för svenskarna i herrarnas storslalom i dag. Damernas skräll följdes inte upp med motsvarande succé, bäste svensk var nämligen Matts Olsson, hela 5,38 (!) sekunder efter den överlägsna vinnaren Marcel Hirscher.

Lindh körde ur

André Myhrer var förste svensk ut men tappade direkt och körde in hela 1,51 sekunder efter dåvarande ledaren. Totalt slutade han på 23:e plats. Därefter var det dags för Calle Lindh, som körde in på en imponerande femtondeplats i det första åket, men 24-åringen hade ett misslyckat lopp och körde ur efter ett felskär.

Världscupen i alpint

Matts Olsson, som placerade sig på elfte plats i det första åket, slutade på plats 20, hela 5,38 efter Marcel Hirscher.

– Det är väl kanske vad man kunde vänta sig, men det känns surt när jag faktiskt hade chansen att få en bra placering. Eller, det känns förjävligt, säger han till SVT Sport efteråt.

Hirscher – 1,22 sekunder snabbare än tvåan

Marcel Hirscher, som också blev överlägsen etta i det första åket, gick ut allra sist. Österrikaren var trots det 1,22 sekunder snabbare än amerikanen Ted Ligety, som blev tvåa. Det blev även tyskt på pallen, Stefan Luitz körde in som trea – en och en halv sekund efter Hirscher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet