Foto: Bildbyrån

Myhrer missade chansen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en fjärdeplats i första åket hade André Myhrer chansen att för första gången stå på pallen i storslalom. Men en rejäl miss i andra gjorde att svensken rasade till en elfteplats i världscuppremiären. ”Jag försökte gå för det i andra, men jag får kämpa vidare”, säger han till TV4.

Fransmannen Alexis Pinturault ledde med 17 hundradelar efter första åket, före hemmahoppet Marcel Hirscher, och överraskningen schweizaren Justin Murisier.

Och Pinturault behöll ledningen och kunde ta hem sin första seger någonsin i Sölden, 7 tiondelar före Hirscher.

Vinterstudion

Murisier kunde inte hålla ihop det i andra åket och slutade på en sjundeplats. Bronsplatsen kneps istället av tysken Felix Neureuther, som körde upp sig från en sjätteplats.

”Jag gick för det i andra”

André Myhrer låg fyra efter första åket, men efter en jättemiss i mitten av hanget, slutade svensken på en elfte plats.

– Det var tufft och svängde på lite mer i andra, och var svårt med sikten i branten. Det var synd på några missar, men det är ganska skönt att kunna stå här och vara besviken på en elfte plats, säger Myhrer i TV4.

– Jag försökte gå för det i andra, men det är alltid tajt. Det hade varit kul att få stå på pallen, men vi får kämpa vidare.

Olsson på 15:e plats

Matts Olsson gjorde comeback efter sitt ett och ett halvt år långa skaduppehåll och hamnade till slut på en 15:e plats.

– Varför det stämde idag vet jag inte men jag är glad att det gjorde det. Jag är jättenöjd. Det blir en okej placering och jag får med mig lite poäng, lite självförtroende, och något att bygga på.

Tredje svensken i Sölden, världscupdebuterande Kristoffer Jakobsen, åkte ur tidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet