Straffdramatik när AIK fick 3-3

Dambandynykomlingen Haparanda, HT, spelade 3-3 mot fjolårsfinalisten AIK på Arena Polarica i bitande kyla.

Med tre minuter kvar fick HT, som består av stommen i det finländska landslaget, en straff som dock Lina Bergenskans-Tano sköt över.

När matchuret tickat upp på 90 minuter fick även AIK en straff. Målvakten Tytti Segerman räddade dock straffen och såg till att HT fick med sig en poäng, uppger NSD.

– Tytti, vilken målvakt hon är. Hon var jättebra i hela matchen, säger Riina Ellonen som trampade förbi fyra AIK-spelare innan hon gjorde 1-1-målet.

– Vi vinner mot dem i Stockholm istället, säger Ellonen kaxigt.