Sundby: ”Allt fram till VM är oviktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Tour de Ski-tvåan Martin Johnsrud Sundby är på plats i världscuporten Ulricehamn – men har inga större förväntningar inför helgens tävlingar. Norrmannen har tränat hårt och satsar allt mot VM i Lahtis. ”Det är sex veckor kvar nu, allt som händer fram till det är oviktigt” säger han till SVT Sport.

Martin Johnsrud Sundby är inne i en tung period nu. Han räknar med att vara tung och sliten i fyra-fem veckor till för att sedan nå toppformen vid VM i Lahtis.

– Jag ser fram emot VM i Lahtis, men den här helgen blir nog ingen höjdare. Det är sex veckor kvar nu, allt som händer fram till det är oviktigt, säger han till SVT Sport.

– Jag använder de här världscuptävlingarna som träningar fram mot VM.

Weng tillbaka efter touren

Efter andraplatsen i Tour de Ski har han tagit det lugnt och tillbringat tid med familjen. Även damsegraren i touren, Heidi Weng, är tillbaka i världscupspåren.

– Jag har inte så stora förväntningar, jag vet att det kan ta tid för mig att återhämta mig efter en tour. Men jag ska göra det så gott jag kan. Det är ju nästan hemmaplan, det är inte så långt från norska gränsen, säger hon till SVT Sport.

Björgen osäker på formen

Marit Björgen, som stod över Tour de Ski och har varit hemma de senaste veckorna och tränat, har även hon VM i fokus. Därför är hon något osäker på formen just nu.

– Det blir spännande att tävla och se hur formen är. Jag har förhoppningar om att slåss om en pallplats, säger hon till SVT Sport.

Hon ser fram emot att tävla i Ulricehamn.

– Det är ju en helt ny plats, det blir spännande. Jag har hört att banan kanske är lite lätt men det får vi se. Jag tror att det blir bra stämning, det ryktas att det blir mycket folk.

Så sänder SVT från Ulricehamn

Lördag

10.30 10 km fritt, damer i SVT1

14.00 15 km fritt, herrar i SVT1

Söndag

11.30 Stafett, damer i SVT1

12.55 Stafett, herrar i SVT1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.