Johnsrud Sundby ledde en norsk femling i Lahtis. Foto: Bildbyrån.

Sundbys långspurt knäckte norska förföljarna

Uppdaterad
Publicerad

Martin Johnsrud Sundby fick slita för att vinna skiathlonen över 30 km i Lahtis. Med någon kilometer kvar knäckte han landsmannen Finn Haagen Krogh och var ensam in på upploppet.

Ut på den sista slingan var han tillsammans med landsmännen Hans Christer Holund, Didrik Tönseth och Krogh, där den sistnämnden var så pass pigg att han var uppe och drog. Niklas Dyrhaug fullbordade den norska succén med att bli femma. En revansch efter en svag helg i Falun senast.

– Det var skönt och vi hade en bra lagkörning. Vi pratade om det i går kväll och lyckades slå tillbaka, säger Sundby som kraschade efter åtta kilometer.

– Den tog lite illa faktiskt och jag behövde tid för att återhämta mig efter den, säger norrmannen efter sin tolfte seger för säsongen. Han hämtade inte in allt på en gång utan tog igen det under några kilometer.

Marcus Hellner visar stigande form och åkte in som elva drygt två minuter efter Sundby.

– Jag kom igång bra på slutet och det blev bättre och bättre men det var tungt på den klassiska biten, jag försökte bita i där, säger Hellner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.