Hansdotter och PH har palläge

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmner startade som nr 1 och 2 och tog vara på detta med besked vid slalompremiären i finländska Levi. De ligger tvåa och trea i tävlingen efter det första åket.

Hansdotter hade en avvaktande inledning men släppte på mot slutet efter att ha kommit ut ur dimman.

 – Det är skönt att ligga så bra med när man har mer att ge. Nu ska jag försöka att vara bättre med på flacken och få ännu mer fart i branten, säger Hansdotter till SVT Sport.

Världscupen i alpint

Det stora hotet Mikaela Shiffrin tappade enormt på slutet och är hela 1,71 efter ledande Tina Maze som skrällde från startnummer 13. Svenskorna är 0,39 och 0,69 efter Maze.

– När jag inte får det att fungera så går det fruktansvärt illa men i dag var det riktigt bra, säger Maze, slovenskan som har problem med motivationen efter den fulländade säsongen för två år sedan och efter OS i våras.

Ställning efter det första åket:

1.  Tina Maze                     SLO 58,12   

2.  Frida Hansdotter          SWE 58,51     

3.  Maria Pietilae Holmner   SWE 58,81     

4.  Marie-Michele Gagnon   CAN 58,87    

5.  Kathrin Zettel                AUT 58,97   

6.  Sarka Strachova           CZE 59,22  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet