Foto: TT Nyhetsbyrån

Svendsen vann norsk kamp i dimman

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tids träningsläger visade norrmännen toppform i Oberhofs 10 km. Med två bom var i den filmjölkstäta dimman vann den senare startande Emil Hegle Svendsen 4/10 före tidigt gående veteranen Ole Einar Björndalen.

Martin Fourcade var i vinnarläge men brände tre skott på det andra stående skyttet där åkarna inte syntes i tv-sändningen – bara grafiken syntes. Det var en extremt svår tävling där även vinden ställde till problem.

I Björn Ferrys, Carl Johan Bergmans (båda tränar på hemmaplan) och Fredrik Lindströms (kommer till masstarten på söndag) frånvaro överraskade Magnus Jonsson med att bli bästa svensk på 16:e plats och visade på allvar att han vill ha en OS-plats i stafettlaget. Hans bästa plats tidigare i världscupen var en tiondeplats från 2010. Precis som tätduon hade Jonsson två bom i dag.

Där är de ”tre stora” uttagna samt Tobias Arwidson. En plats till ska delas ut av SOK.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet