Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Svensk slalomflopp i Zagreb

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan var det sju svenska slalomherrar som kvalade in till andra slalomåket i Zagreb och sex stod på benen i andra och fick ett resultat. I kväll var det bara André Myhrer som kvalade in till andra åket. Han körde upp sig från 25:e till 12:e plats.

– Det är tufft och jag hade hoppats på mer men jag får fokusera på kommande tävlingar. Jag får inte till det med skidorna, fungerade bra i Italien men det är lurig snö här och så var det hoppigt. När jag försökte driva på flög jag bara ur och då går det inte fort, säger Myhrer till SVT Sport.

Det var även tungt på damsidan i Zagreb och nystarten efter julen har inte varit lovande för det svenska alpina landslaget.

– Det är oroande med tanke på VM. De vill vara med och konkurrera men räcker inte till. Nu får det bli ett extra fokus på VM och lägga resurser på dem som kan nå resultat, säger SVT Sports alpine expert Tobias Hellman.

Pånyttfödde Mölggs första världscupseger på sju år

Det var svåra förhållanden med stark blåst och snödrev. Åtta åkare körde ur i andra åket. Veteranen Manfred Mölgg vann för tredje gången i världscupen. Det var den 34-årige italienarens första seger på sju år. Han är pånyttfödd den här säsongen och var helt överlägsen i andra åket där han var 0,59 före tvåan Felix Neureuther som också var tvåa totalt – 0,72 efter Mölgg.

– Han kör med så rena skär och vågar attackera, säger en imponerad Hellman om Mölgg.

Mattias Hargin tappade successivt i första åket och i mål var han 36:a, nästan två sekunder efter, och missade därmed andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.