Svenska damerna åtta i stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Sverige med Hanna Öberg, Linn Persson, Emma Nilsson och Anna Magnusson slutade på åttonde plats i säsongens första världscupstafett i Pokljuka, Slovenien. ”En godkänd start sett till placeringar”, säger SVT Sports kommentator AnnaMaria Jansson.

Skyttet fungerade okej – svenskorna behövdes sex extraskott men klarade sig utan straffrunda – men farten i spåret var inte tillräcklig. Svenskorna var 2.19,7 efter Tyskland, som vann efter en spännande uppgörelse med Frankrike.

Laura Dahlmeier och Marie Dorin Habert gick ut jämsides från det sista skyttet men i den avslutande åkningen var tyskan starkast, ryckte ifrån och säkrade segern åt sitt lag med tio sekunders marginal.

Vinterstudion

Därmed säkrade Dahlmeier en trippel i Pokljuka denna helg, 23-åringen vann även sprinten i fredags och 10 kilometer i lördags.

Sverige blev tidigare under söndagen diskat i herrstafetten efter att Jesper Nelin använt omärkta skidor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet