Foto: Bildbyrån

Svenska damerna imponerade i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Två unga, svenska damer visade klass i mixedstafetten i skidskyttevärldscupen i Östersund. Hanna Öberg växlade över i ledning, herrarna tog sedan laget i mål på sjätte plats. ”De är unga och orädda. Det är riktigt skoj att vara med”, säger Fredrik Lindström som åkte sistasträckan. Norge vann stafetten.

Det var framförallt åkstyrkan som bar det unga svenska laget. Anna Magnusson gjorde det bra på förstasträckan, sköt prickfritt och lämnade över i ledning.

– Jag har varit ganska nervös, sedan tyckte jag att det gick förvånansvärt bra, lätt att hänga med, säger hon.

Vinterstudion

”Så taggad”

Och trots fyra bom växlade Hanna Öberg sedan över i tätgruppen. Öberg gör debut i världscupen i helgen.

– Det var verkligen jätteroligt. Jag blev så glad och taggad när det gick så bra för Anna. Jag tyckte inte det gick så fort på första varvet, jag tänkte: ”ska ni inte åka fortare än såhär?”

När herrarna tog över sprack det upp där framme, och Jesper Nelin på tredjesträckan tappade, trots att han hade tredje snabbaste åktid. Han fick en straffrunda i det stående skyttet.

– Jag har haft en ganska stor svacka på stå. Det är katastrof, ståskyttet. Jag vet inte vad jag ska göra för att komma in i det igen, säger han.

Lindström spurtade

Fredrik Lindström tog lång tid på sig i första skyttet, och fick till slut spurta om sjätteplatsen med Tjeckien. Den duellen vann Lindström, och gick i mål som sexa, 1.21 efter segrande Norge.

På tredje sträckan tog superstjärnan Ole-Einar Björndalen en ledning som Norge aldrig tappade. Johannes Thingnes Bö gjorde en lika dominant sträcka och det norska laget vann före Tyskland och Italien.

Fyra i singelmixstafetten

Senare under söndagen var det dags för singelmixstafetten, där Sverige med Linn Persson och Torstein Stenersen slutade fyra, 1:20.8 efter överlägsna vinnaren Frankrike med Martin Fourcade och Marie Dorin Habert i spetsen. Tvåa och trea blev Österrike respektive Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet