Stina Nilsson imponerade i kvalet. Foto: Bildbyrån

Svenskornas kvalsuccé i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna kom på andra, tredje respektive fjärdeplats i kvalet till sprinttävlingen i Ruka. Krista Pärmäkoski från Finland vann före Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk. ”Jag hade väldigt bra flyt”, säger Nilsson till SVT Sport.

SVT:s expert tror att de svenska damerna kan ta en trippel på pallen idag under sprinttävlingen – och de är på god väg.

De tre svenskorna blev bara slagna av finskan Krista Pärmäkoski. Bakom sig hade de rutinerade Justina Kowalczyk och Marit Björgen samt sprintspecialisten Ingvild Flugstad Östberg.

Vinterstudion

– Det var väldigt bra. Jag hade väldigt bra skidor och bra flyt så det var jättekul, säger Stina Nilsson till SVT Sport efter tidskvalet.

Jennie Öberg är fjärde svenska vidare på en 17:e plats, medan Linn Sömskar är vidare på 20:e tid. Endast Maja Dahlqvist misslyckades att ta sig till kvartsfinal då hon slutade på plats 47. Vann gjorde

Teodor Petersson bäste svensk i herrkvalet

I herrarnas kval placerade sig Teodor Peterson sig på en sjätteplats och var bäste svensk. Calle Halfvarsson hamnade på en niondeplats och Oskar Svensson tolva. Emil Jönsson åkte in på en 24:e plats. Vann gjorde norska Johannes Hösflot Kläbo, talangen som skrällde och vann den norska sprintpremiären förra helgen.

12.30 startar finalerna i SVT 1. Du kan även se tävlingen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet