Fredrik Lindström. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrå

Svenskarna långt efter i Österrike

Uppdaterad
Publicerad

Inga svenska framgångar.

Men för Norge gick det bättre i Hochfilzens skidskytte – med tre av de fyra första placeringarna.

Det blev inga framskjutna svenska placeringar i herrarnas sprint i Hochfilzen, Österrike. Fredrik Lindström blev bäste svensk på 21:a plats.                   

– Det var inte riktigt samma känsla som det var i Östersund tycke rjag, men det var ett hyfsat lopp i alla fall, säger han till TV4.

Världscupen i skidskytte

Carl Johan Bergman var dock bra med efter den liggande skjutningen, där han sköt fullt och låg på nionde plats, men två missar i det stående skyttet förstörde hans chanser till en bra placering.   

– Jag hade inga krafter kvar på slutvarvet så jag tappade mycket då, säger Bergman till TV4.

Berger vann

Bättre gick det för de norska åkarna, som tog de tre första placeringarna.  

Vann gjorde Lars Berger, trots två bom. Han slutade 13,6 sekunder före Martin Fourcade, som i sin tur var 1,6 sekunder före Ole Einar Björndalen på tredje plats.             

– Jag hade tur. Det blev mer snö och vind allt eftersom och jag hade ett bra startnummer, säger Berger – som hade startnummer sju – till TV4.               

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet