Foto: Bildbyrån

Svenske alpinåkaren lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Hans Olsson avslutar sin alpina karriär. Han kommer från 1 augusti börja jobba med planering och genomföring inför alpina VM i Åre 2019.    

30-åringen världscupdebuterade 2004 i Kvitfjell, Norge.

Efter det har han deltagit i ett OS, tre VM och det har blivit 155 världscupstarter.

Totalt har han tagit två pallplatser på världscupen och som bäst har Hans Olsson varit rankad 12:a i störtlopp och har också elva SM-guld i störtlopp och super-G.

– Även om jag inte vunnit några mästerskapsmedaljer så ser jag mig själv som framgångsrik, säger Hans Olsson i ett pressmeddelande.

”Vill tacka Hans”

– Från Skidförbundets sida vill vi självklart tacka Hans för alla år som han har satsat och förgyllt svensk alpin skidåkning. Jag hoppas att vi i framtiden kan hitta ett samarbete där vi tillsammans med Hans kan nyttja hans erfarenhet som stöttning till våra yngre fartåkare. Vi önskar Hans lycka till med nya jobbet och vad som komma skall i framtiden, säger Ville Bylin i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.