OS-svensken överlägsen i semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Snowboardåkaren Sven Thorgren levererar borta i USA. 20-åringens första åk i semifinalen av Dew Tour gav hisnande 92,75 poäng – en solklar direktbiljett till finalen på söndag. – Åket var ett av de svåraste jag har gjort, säger Thorgren till SVT Sport.

Sven Thorgren, 20, blev tvåa i slopstyle-tävlingen Dew Tour förra året. I år har han chans att ta revansch, efter ett riktigt monsteråk i kvalet är han klar för finalen på söndag.

– Åket var ett av de svåraste jag har gjort, jag gick direkt på det svåraste jag kunde göra. Jag visste att det skulle bli ett tufft kval, men det gick ju bra med marginal, haha, säger Thorgren till SVT Sport.

– Sven satte det första åket helt klockrent. Han fick 92,75 poäng och ledde direkt, berättar snowboardslandslagets sportchef Olle Danielsson för SVT Sport.

”Känns hur grymt som helst nu”

I början av veckan drog Thorgren, som blev fyra i OS i Sotji i år, på sig en rejäl lårkaka och det var länge osäkert om han kunde ställa upp i tävlingen.

– Då trodde jag nästan att det var över för mig, jag kunde knappt gå i början. Men efter två dagar gick svullnaden ned och nu känner jag inte av det, så det var verkligen tur och nu känns det hur grymt som helst, säger han.

Hur ska du toppa det här åket på söndag?

– Haha, jag funderar på hur jag ska öka svårighetsgraden nu. Jag har inte planerat något svårare än det jag gjorde, så jag får jobba på det, förhoppningsvis kommer jag på något.

Tolv åkare gör upp i finalen, som avgörs klockan 22.00 på söndagö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.