Chardine Sloof kör andrasträckan för Sverige i damernas stafett.

LIVE: Sloof skjuter fullt – men Sverige tappar

Uppdaterad
Publicerad

24-åringen överraskade många när hon slog till med en tiondeplats – och tog karriärens första världscuppoäng i Oberhof. Nu väntar nya utmaningar för Chardine Sloof – Sveriges senaste skidskyttehopp.

Chardine Sloof föddes i Nederländerna, men flyttade till värmländska Torsby som 6-åring. Sedan vintern 2015 representerar hon Sveriges skidskyttelandslag.

– Möjligheterna i Holland fanns inte längre. Jag saknade att ha andra tjejer omkring mig, jag var alltid själv. Sedan tänkte jag ”varför inte köra för Sverige?” Nu är det jättekul, det är bra stämning. Det är mycket, mycket bättre, säger Sloof till SVT Sport.

Förra helgen slog hon till med topp 15-placeringar i alla de tre individuella loppen.

– Att det skulle gå så bra hade jag inte förväntat mig, nu ska jag bara göra mitt bästa och se hur långt det räcker nu.

Efter de oväntade framgångarna i Oberhof förra veckan, väntar nu nya utmaningar när världscupen fortsätter i Ruhpolding. Damernas inleder med stafett under torsdagen. Laguppställningen är densamma som i säsongens första VC-stafett i Pokljuka för en månad sedan, när Sverige kom åtta, förutom att just Sloof går in och tar andrasträckan.

Stafetten sänds i SVT1 och på svtsport.se med start 14.20.

För damernas del fortsätter tävlingarna i Ruhpolding med sprint på lördag och 10 km jaktstart på söndag. Även de tävlingarna sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.