Foto: TT Nyhetsbyrån

Sydkorea: ”Kan innebära en dödsstöt för OS”

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea sköt en ballistisk kryssningsrobot som landade nära Japan.

Nu säger Sydkoreas återföreningsminister att ytterligare avfyrningar kan hota de olympiska spelen i Pyeongchang.

– Det kan innebära dödsstöten för OS, säger Cho Myoung-Gyon vid ett forum i Seoul.

Igår sköts roboten i ostlig riktning och landade i vattnen inom den japanska ekonomiska zonen. Landets regering höll krismöte efteråt.

Tidigare i veckan testade Nordkorea en ny ballistisk robot som ska kunna nå hela USA. President Donald Trump svarade då med att utlova nya hårdare sanktioner mot Nordkorea.

Nu säger OS-arrangören Sydkoreas återföreningsminister Cho Myoung-Gyon att om ännu en missil avfyras nära när spelen ska avgöras eller om Nordkorea kommer med andra provokationer så kan det hota spelen.

”Dödsstöt för OS”

Om Nordkorea avfyrar ytterligare en kryssningsrobot eller kommer med andra provokationer kan det innebära ett hårt slag för OS i Pyeongchang, enligt Sydkoreas återföreningsminister Cho Myoung-Gyon.

– Om Nordkorea provocerar igen när de olympiska spelen är nära förestående, kan det innebära en dödsstöt för OS, sade Cho vid ett forum i Seoul.

OS i Pyeongchang pågår 9–25 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.