Nilsson var överlägsen i Val Müstair. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nilssons succéstart – vann sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Vinnare i kvalet, kvarten, semin och finalen. Inget kunde stoppa Stina Nilsson från att vinna sprinten i Tour de Ski-premiären. ”De andra skulle få slita”, säger hon.

Charlotte Kalla och Marcus Hellner försvann i sina kvartsfinalheat och det sista svenska hoppet stod till Stina Nilsson när Tour de Ski inleddes i schweiziska Val Müstair under nyårsaftonen. Efter att varit snabbast av alla i kvalet vann hon även sitt kvartsfinalheat och semifinalheat.

– Hon imponerar stort i dag. Vilken kontroll hon åker med, sa SVT Sports expert Anders Blomquist efter semifinalen där svenskan vann övertygande.

Vinterstudion

Krossade norskorna

Väl i finalen väntar bland annat tre norskor i Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng och Kathrine Harsem. Men ingen av dem kunde stoppa svenskan från att obehindrat vinna Tour de Ski-premiären i överlägsen stil.

– Jag är väldigt nöjd, det kändes som att jag lyckades hålla fokus genom hela dagen. Det har varit en väldigt lång dag, så jag är jättenöjd, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

– Jag kände mig så himla pigg i varv två så jag bestämde mig för att låta dem bakom slita.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet