André Myhrer var 20:e i storslalompremiären i Sölden förra säsongen. Efter två säsonger på nya skidmärket hoppas han på nya kliv i disciplinen: ”Jag vill ta mig in topp femton där också. Så har jag har två grenar där jag fajtas i toppen.” Foto: Bildbyrån

”Storslalomen blir en bonus”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två säsonger med svagare resultat i paradgrenen slalom är André Myhrers prio att ta sig tillbaka till toppen i disciplinen. – Storslalomen blir en liten bonus, säger alpinåkaren i SVT Sports nedräkning inför världscuppremiären i Sölden.

André Myhrer är nästa åkare ut i en nedräkning inför alpina världscuppremiären där SVT Sport ställer fem frågor till fem åkare i landslaget. Myhrer hade en 15:e plats som bästa resultat i storslalom i fjol och slutade 27:a i disciplinens delcup.

Hur ser hösten ut för André Myhrer?

– Det har varit en ganska bra höst tycker jag. Vi satte igång i mitten av augusti, lite senare än vanligt och körde i Servio. Sedan har vi varit i Ushia i Argentina ganska länge och tränat, och haft både bra och dåligt egentligen. Och nu är det race. Det känns som det gått ganska fort, snabbare än vanligt. Det känns bra.

Vilken är målsättningen i år?

– Målsättningen är att slå sig in i toppen i slalomen igen. Vad det gäller storslalomen? Det är svårt att säga, jag försöker göra mitt bästa där, men prion ligger på slalom så klart. Storslalomen blir en liten bonus. Det lilla jag har åkt i år har känts bra i alla fall. Jag har inte så jättemånga dagar storslalom, inte mer en tio i höst. Vi får se i Sölden vart jag står. Jag tycker det har gått bra de dagar jag har kört. Det är alltid lite ovisst innan race, innan man fått ett kvitto efter att tävlat mot de andra.

Tips: Spara ner Vinterstudions kalender i din mobil

Hur har du lagt upp träningen i år?

– Jag har kört ett annat upplägg på fysen. Jag har dragit ner på antal pass och kört mer kvalité. Ju äldre man blir desto viktigare är det att få till bra kvalité. I sommar har jag kört med en tyngdlyftare i Bergsjö som heter Tomas Östlund. Jag tycker att det har gett bra resultat. Fysiskt sett känner jag mig i väldigt bra form. Jag har fått vara skadefri hela sommaren, och inte haft något större strul. Då går det snabbt framåt. Framför allt har det varit kul med ett litet annorlunda upplägg.

Vad har du för förväntningar på din storslalom?

– Jag vill få till min storslalom. Det jag känner är att när slalomen inte funkat till hundra procent, så är det svårt att lägga mycket tid på storslalomen. Men nu är det andra året på nya skidorna. Det känns som jag har gjort det stora jobbet med att hitta var jag vill ligga. Jag vill ta mig in topp femton i storslalom, så har jag har två grenar där jag fajtas i toppen. Vi får se hur det går i år.

Vad blir utmaningen i Sölden?

– Sölden är en speciell backe. Utmaningen är den tuffa branten. Flackerna vet jag att jag kan åka snabbt på. Jag ska försöka hålla ihop det så bra som möjligt i branten, och få med mig bra med fart ut på flacken. Det är väl så man åker fort i den backen.

Svenska laget i VC-storslalomen i Sölden

Damer, storslalom lördag 24 oktober, Sölden

Nathalie Eklund, Leksands SLK

Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden

Frida Hansdotter, Norbergs SK

Sara Hector, Kungsbergets Alpina

Kajsa Kling, Åre SLK

Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK

Ylva Stålnacke, Kiruna BK

Emelie Wikström, IFK Sävsjö

SVT sänder från Sölden

Herrar, storslalom söndag 25 oktober, Sölden

Anthon Cassman, Östersund Frösö SLK

André Myhrer. Bergsjö-Hassela Alpina

Mattias Rönngren, Åre SLK

SVT sänder från Sölden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.