Tyskland starkast – vann stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damer gjorde en godkänd insats i skidskyttestafetten i österrikiska Hochfilzen. Men när Ingela Andersson gled i mål var hon ändå 2,31 efter segrande Tyskland, på en 12:e-plats.

– Det här i princip en maxad insats av de svenska tjejerna. Ingela håller ihop det bra. Det blir inte mycket bättre än så här, säger SVT-experten Björn Ferry.

Bakom Tyskland gjorde Darja Domratjeva en fin insats för sitt Vitryssland och tog sitt lag upp på andraplatsen under sista sträckan. Men Ferry är nöjd med att just Tyskland fick till det i dag.

Världscupen i skidskytte

– Det är bra för skidskyttet att det går bra för Tyskland och så klart roligt för dem, säger Ferry.

Ryssland ledde inför den sista sträckan men sköt bort sig under det näst sista skyttet samtidigt som tyskan Franziska Preuss höll ihop skyttet föredömligt. På tredjeplats gled Tjeckien in efter att ha blivit passerade av Vitryssland på slutet.

Herrarna också 12:a

Även på herrsidan fick Sverige en bra start när den blixtsnabbe skytten Tobias Arwidson åkte första sträckan. Tyvärr var han återigen svag i spåret och tappade mycket tid på sista varvet. Svenskarna var med bra fram till Kristoffer Erikssons tredje sträcka. Med två straffrundor fanns det inte mycket Fredrik Lindström kunde ta igen på sista. Lindström förlorade spurten mot Schweiz och slutade 12:a.

Vann gjorde Ryssland, 20 sekunder före Frankrike. Norge blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet