Johannes Thingnes Bö. Foto: Bildbyrån

Ung norrman tog sin första seger

Uppdaterad
Publicerad

Det finns många stora norska namn inom skidkskyttet men i dag presenterade sig en ny norrman. Johannes Thingnes Bö, lillebror till OS-guldmedaljören Tarjei Bö, vann sin första världscupseger.

Bö passade på att presentera sig för skidskyttepubliken när de stora norska namnen befann sig på träningen på andra ställen. Han sköt felfritt och hade bra fart i spåret och kuned ta en överlägsen seger i herrarnas sprint i franska Annecy. Tvåa blev tjecken Ondrei Moravec och Martin Fourcade slutade trea.

De svenska herrrarna hade bra åktider men bommade bort sig från topp- placeringarna. Fredrik Lindström ligger bäst till inför morgondagens jaktstart på en åttondeplats. Han bommade det allra sista skottet och var 46,7 sek efter Bö.

Världscupen i skidskytte

Bra åkning av svenskarna

– Loppet var superbra. Återigen satt åkningen men jag kom fel i flytet till den sista pricken, säger Lindström till TV4.

Totalt kommer fyra svenskar att köra i morgondagens jaktstart. Carl-Johan Bergman slutade på 26:e plats, Björn Ferry på 28:e och Tobias Arwidson slutade på 38:e.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet