Foto: TT Nyhetsbyrå

Vändningen: Johan Olsson kör femmilen

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson var sugen på att avstå femmilen efter sin insats i herrarnas stafett. Nu har han ångrat sig och är en av fyra svenskar som kör VM:s sista lopp.

Det svenska laget knep en bronsmedalj i stafetten, men Johan Olsson var rejält besviken på sin egen insats. Han hade problem med fästet och klappade ihop rejält på andra sträckan.

– Just nu är jag inte alls sugen på att åka femmilen. Ärligt talat så kan jag tycka att någon som kanske inte ha fått åka nånting här kan få ta den platsen i stället, sa han till SVT Sport efter stafetten.

Ny vändning

Nu har han ångrat sig. Han har sedan tidigare två VM-medaljer på distansen och på söndag kör han VM:s avslutande femmil i fristil, tillsammans med Marcus Hellner, Jens Burman och Martin Johansson.

– Jag kände att jag är här, jag är frisk, och det ser ut att bli en fin tävling. Jag hoppas att jag kan göra en bra laginsats och att någon av oss förhoppningsvis kan ta medalj, säger Johan Olsson.

Hoppas hjälpa Hellner

Nu hoppas han att han kan hjälpa formstarke Marcus Hellner fram i spåren.

– Är det så att det är trassel på slutet är det klart att man finns där för att hjälpa till. I slutändan kanske det till och med är så att man ger honom en stav om han bryter den, om man känner att man själv inte har den dagen.

Lahtis-debut för Johansson

Martin Johansson gör sitt första VM-lopp i Lahtis, sitt andra VM-lopp i karriären, medan Calle Halfvarsson avstår som väntat. Något h han indikerade redan efter gårdagens medaljceremoni.

– Jag har inte formen för att prestera på en femmil, sa han till SVT Sport.

Guide: VM i Lahtis – dag för dag

De kör femmilen i Lahtis

Johan Olsson

Marcus Hellner

Jens Burman

Martin Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.